•  
  •  
  •  
  •  

Landsmeer…

Landsmeer is een rustig dorp even ten noorden van Amsterdam …. dat de voordelen biedt van zowel de stad als de natuur dichtbij.

Landsmeer biedt tal van activiteiten; gezellige restaurantjes voor een culinaire avond, een zwembad voor een zomerse duik, Sauna Den Ilp voor ontspanning, bootverhuur voor een mooie vaartocht door het Ilperveld, Scooter Experience voor het ontdekken van de omgeving, mooie routes te voet of te paard door het Twiske, een schaatsbaan, indoor ski baan, diverse tennisbanen en andere sportfaciliteiten. Op het marktplein is elke vrijdag markt.

Kunst van Anton Heyboer

Bekijk kunst in het kleurrijke atelier van Anton Heyboer of breng een bezoek aan het Grietje Tump museum.

ANTON HEYBOER MUSEUM ART GALLERY is gelegen aan Den Ilp 63, slechts op enkele minuten fietsafstand van de camping. Deze prachtige galerie is geopend op wo t/m zo van 12:00 tot 17:00 uur.

10417778_678224098914943_2522949710204245135_n

Recreatiegebied

Aan de overzijde van de plas, recht tegenover camping Het Rietveen, vindt u het recreatiegebied ‘t Twiske met mooie fiets en wandelroutes.  Recreatiegebied Het Twiske is te voet, fiets of boot bereikbaar. De oppervlakte van 650 hectare die voor eenderde uit water bestaat biedt volop mogelijkheden om te zwemmen, duiken, surfen en zeilen. Er zijn diverse stranden, een avonturen- en waterspeelplaats voor de kinderen, een duikplatform, een haven, een zorgboerderij en een authentieke molen. Ook als u van wandelen of fietsen houdt in een natuurlijke omgeving is Het Twiske aan te bevelen. Grote kans dat u in de stille gebieden Schotse Hooglanders tegenkomt. Per boot of kano is het uitgestrekte natuurgebied Het Ilperveld bereikbaar.

De Twiske Haven is een jachthaven met ligplaatsen en u kunt hier zeilboten, roeiboten, electrosloepen, kano’s en waterfietsen huren.

twiske_nieuw_twiske_haven

Op de Avonturenspeelplaats kunnen grote en kleine kinderen zich uren vermaken. Deze ruim opgezette speelplaats is het hele jaar door in trek bij de jeugd. Kinderen kunnen onder andere met een pontje en allerlei bruggen over het water of met een kabelbaan door de lucht. Verder is er een grote schommel, een speelkasteel en een buizenfort.

twiske_avonturenspeelplaats_kinderen

De Speelsloot ligt aan de kant van Den Ilp en is bereikbaar via ingang Lange Jap. Het is een kinderspeelplaats op en rond het water met een kabelbaan over het water en een pontje dat kinderen zelf kunnen bedienen. Er zijn verschillende speelwerktuigen in het water. Aan de kant staan schommels en een klimtoren. Rond de Speelsloot is een ligweide vanwaar u de kinderen goed in de gaten kunt houden.

twiske_speelsloot

De Twiskemolen is een poldermolen die de 650 ha grote Twiskepolder bemaalt. Onder de vele typen molens in Nederland is de Twiskemolen een achtkantige rietgedekte binnenkruier. De molen staat sinds 1975 op zijn huidige plaats, op de grens van Landsmeer en Oostzaan, aan Het Luijendijkje. De molen is oorspronkelijk gebouwd in 1572 in Barsingerhorn. Via een omweg (de onderdelen hebben vanaf 1967 opgeslagen gelegen in Nieuw-Vennep in verband met herbouwplannen aldaar) is de molen herbouwd op zijn huidige plek.
De Twiskemolen is als één van de weinige poldermolens in Nederland nog echt in bedrijf. De molenaar probeert zoveel mogelijk met de wind het polderwater op peil te houden.

twiske_molen

360° video

Het Magirus-Deutz club weekend

Het Magirus-Deutz club weekend

Een weekend vol nostalgie

Read more
Camping Het Rietveen op TV

Camping Het Rietveen op TV

LOL-TV brengt een bezoek aan camping Het Rietveen.

Read more
Gezelligheid met de Constructam Club

Gezelligheid met de Constructam Club

10 dagen lang stonden 40 klassieke Constructam caravans op camping Het Rietveen.

Read more